Изкуства и развлеченияИзкуство

Какво е цирк? Цирково изкуство. циркови артисти

Всяко дете знае какво цирк - е смях, забавление, клоун, интелигентни животни, жонгльори и акробати пъргав. Но едва ли някой от възрастните може да обясни какви са характеристиките на един цирк като форма на изкуство. В края на краищата, ние често присъства като завладяващ спектакъл, шоу. Всъщност, циркови артисти цял живот за овладяване не само умения, но също така и изкуството - способността да предадат емоцията и да предизвика естетически чувства на публиката.

Външният вид на цирка

Името "Circus" идва от римските овални райони, в които има различни фолклорни фестивали, конкурси, се появи в шоуто. В онези дни, римляните обичаше да гледа хората се състезават в сила, ловкост, както и различни умения. И имаше един специален вид спектакъл, която днес се нарича цирка. Но както знаем и любов, той е само на 18-ти век. специална кръгла сграда, за да покаже изкуството и акробатичен трик езда е построен в Париж. По-късно италианците вдигнаха тази идея и се добавят към стаите за програма за презентации с животни и мимове. Какво е цирк в Русия ще знаете в края на 18 век. През 1764 г. в Москва по време на турне на посещението му в английския ездач, и това шоу е началото на отварянето на няколко стационарни циркове. До средата на 19 век в много руски градове са били построени такива платформи. Постепенно разширява обхвата на шоуто, образувана традиционната програма и еволюира цирк професия. Модерен цирк - е сложен синтез на очила индустрия, изкуство, и управление на технологиите.

Цирк като форма на изкуство

Произходът на изследователите на циркови виждат в древни конкурси в сила и ловкост. То е създадено като начин за демонстриране на специални умения, които често не разполагат с практическо приложение. Експертите описват цирка като изкуство, на първо място да обърнат внимание на липсата на влияние на художниците в действие. Те не се конкурират, да печели награди, а именно да ви позволи да видите възможността за човешкия опит и в същото естетичен. Основните изразни средства за цирково изкуство - трик, той е предназначен за да предизвика емоция от смях публиката, изненада, страх, въодушевление. Всичко това цирк са по-чести с други видове сценични изкуства: театър, кино. В арена на човека показва способността на природата да метаморфозата, само обект на тези трансформации не са изработени от камък, глина или боя, но самият човек. Той работи по законите на ексцентрици, демонстрирайки най-висок човешки потенциал. основните естетически категории циркови изкуства са: реприза, брой трик, най-важната задача, ексцентричност.

цирк устройство

За специален изкуството трябва да е специално място. Циркът не е просто сграда с кръгла форма и сложна структура с много възможности. Circus арена - сърцето на сайта. По традиция, той е с кръгла форма, на около 13 метра в диаметър. От амфитеатъра нараства места зрители. Модерни, стационарни циркове често има няколко арени за различни видове гледания: кон, илюзия, леки, лед и вода. Но арена - това е само видимата част на цирка. Зад кулисите, има набор от помещения: съблекални, репетиционни зали, места за отглеждане на животни, костюм. технически услуги също играят важна роля в изграждането на театъра: запали, монтаж хардуер, декорации, завеси - всичко това е фактът, че на зрителя видя необичайна и сложна изпълнение.

цирк професия

Изслушване на въпроса "Какво е цирк", ние си спомняме хората от различни професии. Всеки един от тях изисква специални умения на художника и е специален изкуство, със свои собствени закони, тайните и традициите. класическа програма цирк включително презентации от различни участници, те могат да бъдат класифицирани в съответствие с основните изразните средства и материали. Така че, има хора, които работят с животни - това е треньори, с човешкото тяло - жонгльори, Акробат проходилки, гимнастички, Акробат проходилка. Има и специална професия, който се намира на кръстовището на изработка и технологии - е илюзионисти. А по-високо ниво в йерархията задръжте професионални циркови клоуни, които съчетават действащи игра, мим, клоун. Но циркови артисти не могат да работят без придружителите театър, който поемат предоставянето на различни услуги и асистенти.

жонгльори

Както става ясно от името на професията, жонгльори появява за първи път във Франция. Думата означава буквално "poteshnik". Първоначално хората на тази професия пяха песни, танцуваха в местата на пазара и панаири. Но тъй като жонглиране дейност се появява в древен Египет. Сръчен манипулиране на много обекти очарован зрители, което води до изненада и наслада. Днес рядко цирк без тези участници, техните изпълнения са се превърнали в необходимост за цирково изкуство. В стаите му жонгльори изненадаха публиката, като хвърлят във въздуха много различни теми, както и equilibristics използването, комикси и акробатични елементи, за да усложни работа. Жонглиране е един чифт и соло, художници не са само хвърлят и обекти за улов, те едновременно да ги въртят ритмично редуване, хвърляне партньор. Жонглиране ритъм кара публиката не иска да следвате реещи обекти и актьор ловкост им дава чувство на въодушевление.

equilibrists

Друг художник, без които е невъзможно да си представим един цирк, жонгльор. Този жанр на цирк изкуство е построен на човешката способност да се запази балансът в нестабилно. Традиционно, въже пешеходци изпълняват различни движения на въжетата, топки, цилиндрите. Често актьорът съчетава възможността да се запази балансът с акробатични, комикси актове и жонглиране. Дори в древен Китай са били много популярни представяния на въже. В много култури по света хората често са забавни изпълнения от Акробат проходилка. Има някои варианти на жанра, като изпълненията на топката, на тел на макари, по стълбите, на трапеца (матиран стълба), велосипед с едно колело.

фокусници

Маговете и фокусници - представителите на тази професия, прослави цирк. В основата на този жанр е ловкост. Артистите, които бяха в състояние да направи магически манипулиране на различни обекти, като например карти са задължителни участници в средновековните панаири. Съвременните фокусници, освен способността да се направи невероятни движения с ръцете си, да използват различни технически трикове, за да въведе в заблуждение аудиторията. Сред жонгльори са истинските личности, чиито имена са се предавали от поколение на поколение. Те включват илюзионисти Garri Gudini, Алесандро Калиостро, семейство Кио, Ури Гелър, Дейвид Копърфийлд.

палячовщина

Попитайте който и да е дете, което един цирк, както и да получите отговор: това е клоуните. Занаятчиите, които работят в тази роля, са се превърнали в истински символ на цирка, без представителство невъзможно. Започни кариерата е положен в Института по палячовщина, като шутове в съда се състоят от всички монарси. Тяхната задача не е само забавление, но и осмива пороците, шут, клоун, биха могли да кажат истината на никого. клоун изкуство често не е построен на хумор, ирония и, и гротеска палячовщина. Увеличена стил на игра се връща към традициите на презентации на щанда на панаири. Клоун трябва не само да се смеят, но и да се подиграват, но изпълнението му не трябва да бъде жестоко или обидно. Клоуни често се появяват по двойки, където ролите са ясно определени. В италианския театър на тези роли са били причислени към Пиеро и Арлекин, в руската традиция, това Auburn (мошеник и измамник) и бяло (важно прим джентълмен) клоуни. Между тях постоянно има конфликти, които са забавни сцени, които са пълни с пауза в презентацията. В света на цирк е, че клоуни - е артистичен елит. Често те са в техните изпълнения включват елементи на жонглиране, акробатика, опитомяване, пантомима. Сред тях има истински, най-великите актьори. Най-известните са клоуни MN Румянцев (молив), Владимир Polunin, Юри Nikulin и М. Shuydin, които работят заедно, Yengibarov L., М. Marceau, О. Popov. Всеки цирк шоу може да спести на клоуна, който се появява на сцената, когато има пауза в програмата.

обучители

Невъзможно е да се цирк без животни и животински треньори. Днес по цял свят вълна от протести срещу този вид изкуство, защото се смята, че треньорите измъчват животни. Но това не е така. В действителност, изкуството е способността да се установи контакт с животното, това е психология, смелост, риск. Един истински професионалист никога няма да измъчват своите такси. Затова опитомяване и принадлежи към жанра на цирково изкуство. Традиционно, кучета се появяват в арена, кон, едрите хищници, слонове, птици, морски животни. Най-известните треньори могат да бъдат наречени Durovs династия Zapashny, Багдасаров и М. Назаров и И. Bugrimova.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 bg.atomiyme.com. Theme powered by WordPress.